آیا دریافت مهریه بعد از ازدواج مجدد زن امکان دارد؟
یکی از مهمترین حقوقی که به موجب شرع و قانون به زن تعلق میگیرد مهریهای است که به سبب عقد نکاح میان زن و مرد تعیین میشود.
مهریه عموما در هنگام ازدواج یا طلاق مطرح میشود. مهریه حق زن است و میتواند در هر شرایط و زمانی آن را از مرد مطالبه کند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی تکلیف مهریه زن با ازدواج مجدد میپردازیم.
تکلیف مهریه زن با ازدواج مجدد
طبق ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده، چنانچه طلاق از هر نوعی باشد، به درخواست زن یا درخواست مرد و یا توافق طرفین، دادگاه باید تکلیف مهریه را در دادنامه مشخص کند.
چنانچه مرد موظف به پرداخت مهریه یا بخشی از آن است، ازدواج مجدد زن مانع دریافت مهریه نخواهد شد. پس تکلیف مهریه زن درصورت ازدواج مجدد مشخص شده است و هیچ مانعی برای دریافت مهریه وجود نخواهد داشت.
زن حتی پس از طلاق هم درصورتیکه مهر خود را نبخشیدہ باشد مالک مهر محسوب میشود و حق مطالبه و دریافت آن را دارد.
چنانچه در طلاق توافقی طبق توافق زن، نصف مهریه بخشیده شده باشد، مابقی مهریه باید توسط شوهر بهصورت کامل یا اقساطی پرداخت شود و پس از طلاق و ایام عده، مهریه بعد از ازدواج مجدد زن قطع نخواهد شد.
ثبت طلاق نیز تا زمان پرداخت حقوق مالی زن، انجام نمیپذیرد. درصورتیکه زن رضایت دهد و یا حکم قطعی مبنیبر عدم توانایی مالی شوهر و اقساطی کردن مهریه داده شود، طلاق ثبت خواهد شد.
اگر زن به ثبت طلاق بدون گرفتن حقوق خود رضایت دهد، پس از آن میتواند طبق قانون و از طریق اجرای احکام دادگستری، دوباره نسبت به دریافت مهریه خود اقدام کند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب باورهای نادرستی که درباره قانون مهریه وجود دارد را مطالعه کنید.