خروج زن متاهل از کشور چه شرایطی دارد؟
صرف قید اذن زن در خروج از کشور در سند ازدواج از نظر مقررات اداره گذرنامه کفایت نمیکند بلکه این اذن و اجازه باید در قالب یک وکالت از سوی زوج در یکی از دفاتر اسناد رسمی به نام زن باشد.
بر اساس قوانین مصوب کشور برخی از اجازهها به دست پدر یا زوج است و دریافت پاسپورت و خروج از کشور یکی از همین اختیارات است که به دست زوج صورت میگیرد. اگر خانم متاهلی قصد خروج از کشور را داشته باشد، باید اجازه دریافت پاسپورت را از همسر خود اخذ کند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی اجازه خروج زن متاهل از کشور میپردازیم.
اخذ اجازه خروج
هم اکنون تنها فرصت قانونی برای حل مشکل خروج زن متاهل از کشور ، بحث شروط ۱۲ گانه ضمن عقد است. طی این شرط، در زمان عقد ازدواج، شوهر به زن وکالت در امضای اسناد لازم برای صدور و تمدید گذرنامه و هم اجازه خروج مکرر از کشور را میدهد. برای این کار مطمئنترین راه مراجعه به دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند وکالت در آنجا است.
توصیه میشود بعد از عقد به دفاتر اسناد رسمی مراجعه شود و حداقل در خصوص طلاق و خروج از کشور نسبت به تنظیم سند وکالت دقیق و کامل اقدام شود. متاسفانه تعداد دفاتر اسناد رسمی که از انجام چنین کاری خودداری میکنند کم نیست و البته این کار تخلف محسوب میشود، اما همچنان دفاتری هستند که به خوبی و با دقت نظر اسناد را تنظیم میکنند.
گرفتن اجازه خروج مکرر از کشور به این معنی نیست که شوهر دیگر نمیتواند زن را ممنوع الخروج کند، بلکه شوهر همچنان این حق را دارد؛ اما زن نیز میتواند با ارائه وکالتنامه، خواستار رفع ممنوعالخروجی خود شود که گاهی در میان این بازه زمانی، زن ممکن است فرصتهای مهمی را از دست بدهد.
ممنوع الخروج کردن زن
ممنوعالخروجی زن فقط با اعلام کتبی شوهر به اداره گذرنامه از بین خواهد رفت. حتی در مواردی که زوجها از یکدیگر طلاق گرفته و قبل از طلاق، شوهر، همسر خویش را ممنوع الخروج کرده، این ممنوعیت زمانی از بین میرود که از طریق طلاقنامه، طلاق آنها به اطلاع اداره گذرنامه برسد.
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید