وبلاگ من

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

دریاچه ای که یک شبه همه را کشت!

06 خرداد 1400 توسط delta turist

تا به حال درباره کشنده‌ترین دریاچه دنیا که در گینس ثبت شده است چیزی شنیده‌اید؟ فکر می‌کنید چه چیزی باعث شده تا به این دریاچه این لقب ترسناک را بدهند؟

ماجرای هولناک دریاچه نیوس در یکی از روزهای آگوست سال ۱۹۸۶ رقم خورد. ناگهان صدای مهیبی شنیده شد و در چند دقیقه آدم‌های زیادی از بین رفتند. بعضی از دریاچه‌های آفریقا مثل دریاچه نیوس می‌توانند ابرهای کشنده‌ای منتشر کنند که پر از گازهای سمی است. مجله دلتا را همراهی کنید تا با یکی از خطرناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری آشنا شوید.

 

دریاچه نیوس کجاست؟
 اتفاق‌هایی که تا به حال در این دریاچه افتاده نشان می‌دهد که دریاچه جان همه را تهدید می‌کند. دریاچه نیوس حدود ۴۰۰ سال پیش در یک دهانه آتشفشانی شکل گرفته و سطح بالایی از دی‌اکسیدکربن دارد که بخاطر فعالیت‌های آتشفشانی که کیلومترها در زیر آن اتفاق می‌افتد به وجود می‌آیند.

در دریاچه‌های معمولی این گازها در همان لحظه از دریاچه بیرون می‌آیند اما دریاچه نیوس با همه دریاچه‌ها فرق دارد! این دریاچه به جای اینکه گاز را منتشر کند مثل یک انباری آن‌ها را ذخیره و روی هم تلمبار می‌کند. اما چرا؟

 

چه اتفاقی افتاد؟
دریاچه نیوس آنقدر با گازها پرفشار می‌شود که می‌تواند مثل یک بمب ساعتی عمل کند! در آب‌و‌هوای گرم و استوایی کامرون لایه سطحی و گرم آب مثل یک درپوش کل سطح دریاچه را می‌پوشاند و این باعث می‌شود که این آب‌های گرم با آب‌های سردی که در کف دریاچه هستند ترکیب نشوند.

برای همین گازهای آتشفشانی از کف دریاچه بیرون می‌آیند و با گذشت زمان در همان کف دریاچه تجمع می‌کنند. اما در روز حادثه انگار درپوش طبیعی این دریاچه برداشته شد و ناگهان همه دی‌اکسیدهای کربن کف دریاچه به بیرون آمد!

دانشمندان مطمئن نیستند که چرا درپوش طبیعی این دریاچه ناگهان به این روز در آمد. شاید زمین لرزه و یا فوران آتشفشانی در کف دریاچه باعث شده تا این طبقه‌بندی آب از بین برود.

 

 

انفجار مهیب!
به محض اینکه آب‌های سرد و پر از گاز کف دریاچه نیوس به سطح آب رسیدند انفجاری اتفاق افتاد که نتیجه آن آزاد شدن ۱٫۶ میلیون تن گاز دی ‎اکسیدکربن بود!

دریاچه ناگهان منفجر شد، چیزی شبیه یک سونامی کوچک! این گازها ابر بزرگی را بوجود آوردند. گاز دی‌اکسید‌کربن از هوای عادی سنگین‌تر است پس این ابر سمی از آسمان به زمین آمد و روستاهای اطراف را پر از گاز خفه کننده دی‌اکسیدکربن کرد.

این گاز کشنده به سمت روستاها حرکت کرد. در روستای نیوس که در نزدیکی آن بود از ۸۰۰ نفر فقط ۶ نفر نجات پیدا کردند. این گاز هر که بر سر راهش بود را تا فاصله ۵۲ کیلومتری کشت. در این حادثه در عرض چند دقیقه ۱۷۴۶ نفر و ۳۵۰۰ حیوان از بین رفتند.

 

بعد از این حادثه بود که توجه زیادی به دریاچه نیوس شد و حتی کوچک‌ترین انتشار گازهای آن‌ به دقت بررسی می‌شد. امروزه در دریاچه،  لوله‌ای کار گذاشته شده که به کف آن می‌رسد و هر از گاهی گازها را فراری می‌دهد تا آن‌ها روی هم تلنبار نشوند.

با این حال این لوله به تنهایی کافی نبوده و سطح دی‌اکسیدکربن این دریاچه دوباره حتی بیشتر از سال ۱۹۸۶ شده و سد طبیعی‌ که روی دریاچه قرار دارد در خطر خراب شدن است.

این یعنی در صورتی که اتفاقی بیفتد هم خطر سیل وجود دارد و هم خطر گاز گرفتگی! با این حال این مکان که لقب مرگ‌بارترین دریاچه جهان را در گینس دارد یکی از مکان‌های گردشگری در دنیاست!

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

مرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس